Wat te zien & doen

Voor meer informatie over wat je kan zien en doen in Malta klik je hier.

Duik in de 7000 jaar oude geschiedenis van Malta en zie hoe die in het heden nog steeds haar sporen nalaat. Deze tijdspanne van duizenden jaren biedt talloze verbazingwekkende dingen om te ontdekken. En overal op Malta bieden het landschap en de architectuur een spectaculaire achtergrond. De kleuren zijn hier werkelijk prachtig: honingkleurige stenen die scherp afsteken tegen het diepe azuurblauw van de Middellandse Zee.

De Maltese eilanden zijn wel eens beschreven als één groot openluchtmuseum. Wat hen zo uniek maakt, is dat hun verleden nu nog zo goed zichtbaar is. Duik in de mysterieuze prehistorie van het eiland, treed in de voetstappen van de apostel Paulus of kijk waar de ridders van Sint Jan het christendom verdedigden.

Vakantie op Malta betekent lekker doen waar u zin hebt. En omdat de zon er het hele jaar schijnt, kunt u volop van het buitenleven genieten.

In enkele dagen en zonder veel kilometers te maken kunt u een nieuwe sport proberen, een ontspannen eilandcruise maken, de belangrijkste historische bezienswaardigheden bezoeken én nog tijd over houden om het nachtleven te verkennen. Dat is het grote voordeel van een verblijf hier.

De eilanden maken een speciale vakantie mogelijk: een cursus volgen, de geschiedenis ontdekken of aan uw conditie werken. Zowel de ervaren sporter als de beginner komt hier volop aan zijn trekken. De luxe hotels en clubresorts op Malta hebben wellness- en spafaciliteiten. Land en zee lenen zich uitstekend voor allerlei activiteiten, van rotsklimmen en duiken tot rustige wandelingen.

Wilt u even iets anders dan het eiland Malta zelf? Bezoek dan de zustereilanden Gozo en Comino en geniet van een vakantie binnen uw vakantie, in het meest relaxte mediterrane tempo.