Must do’s in Valletta

Valletta biedt een overvloed aan musea, gerestaureerde forten, elegante 16e eeuwse architectuur en een operagebouw. Valletta was Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Download hier de route.

Hoogtepunten zijn onder andere:

John’s Co-Cathedral, niet alleen de meest indrukwekkende kerk van Malta, maar ook een uitbundig kunstwerk. Uitgebreid versierd met gouden, vergulde kamers met boogvormige plafonds zijn voorzien van schilderijen die zijn geschonken door grootmeesters en ridders – waaronder het enige gesigneerde werk van Caravaggio – en wordt beschouwd als het beste voorbeeld van de barokke stijl in de wereld.

Valletta’s Waterfront is oorspronkelijk gebouwd voor de Ridders van St. John om te gebruiken als winkel, de nu autovrije waterkant is overspoeld met felle kleuren en zorgt voor een perfecte locatie voor ontspanning met lekker eten en drinken.

Grand Harbour ook wel bekend als de haven van Valletta, is de grootste natuurlijke haven ter wereld. Hier meren regelmatig cruiseschepen aan en dagelijks varen er veerdiensten naar Sicilië.

De Upper Barrakka Gardens kijken uit over de Grand Harbour en hebben één van de mooiste panoramische uitzichten van Malta met de Drie Steden op de achtergrond. Bezoekers kunnen de kanonnen elke dag om 12 uur ’s middags zien vuren, en een lift biedt extra toegang tot de Valletta waterfront.

Het Manoel Theater is een belangrijk podium in Valletta en is naar verluidt een van de oudste werkende theaters van Europa. Het publiek kan het hele jaar door genieten van een spectaculair evenementenkalender.