Malta voor families

Musea, tentoonstellingen, stadswandelingen, … Het is niet evident om de kinderen altijd tevreden te houden op reis. Op Malta is dat daarentegen geen enkel probleem! De honderd en één activiteiten voor kleine en grotere deugnieten maken het eiland de gedroomde bestemming voor een gezinsvakantie.

Malta heeft een erg rijke geschiedenis. Je moet de kinderen dus wel eens meetronen naar een van de historische hotspots. Ze zullen vast onder de indruk zijn van de middeleeuwse straatjes van Mdina of de impressionante Grand Master’s Palace in Valletta. Maar ze staan waarschijnlijk niet te springen om elke dag op uitstap te gaan. Tenzij je hen meeneemt naar een van de volgende plekjes.

Splash & Fun Water Park

De meeste hotels zijn uitgerust met schitterende zwembaden. Mag het toch nog een tikkeltje avontuurlijker? Trek dan met het hele gezin naar het Splash & Fun Water Park in Naxxar. Slier om ter snelst naar beneden van de verschillende waterglijbanen, laat je meevoeren door de stroming van de ‘Lazy River’ en krijg kriebels in je buik van de ‘Free Fall’! Voor de allerkleinsten is er een apart plonsbad, op een veilig afstandje van al die grote glijbanen. Hier kan je gerust de hele dag blijven plakken, de tijd vliegt terwijl je je amuseert. ’s Avonds serveert het restaurant lekkere barbecue. Ideaal om te bekomen van al die adrenaline.

Mediterraneo Marine Park

Het Mediterraneo Marine Park is meer dan het zoveelste dolfinarium. Je kan hier indrukwekkende voorstellingen bijwonen met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien, maar je mag ook zelf het zwembad induiken voor een ontmoeting met de liefste zeezoogdieren! Onder begeleiding van de ervaren trainers ga je met het hele gezin in het water, om de dolfijnen van dichtbij te begroeten, te aaien en zelfs een zoen te geven. Een onvergetelijke ervaring! Het Mediterraneo ligt vlak naast het waterpretpark Splash & Fun, dus je kan beide gemakkelijk combineren.

Popeye Village

Nog een attractie die niet op je vakantieplanning mag ontbreken is Popeye Village. Het houten dorpje werd in de jaren 80 gebouwd als decor voor de film Popeye met Robin Williams. Je kinderen hebben die waarschijnlijk niet gezien, maar dat hoeft ook niet om je hier te kunnen amuseren. Piet Piraat en het zeemonster is hier trouwens ook gefilmd, waarschijnlijk doet dat wel een belletje rinkelen bij je kroost! Geniet van de vrolijke shows, de attracties en maak zeker een boottochtje over Anchor Bay om het park van op het water te aanschouwen. Vergeet jullie zwemgerief niet mee te nemen, want op enkele minuten van Popeye Village ligt Ghadira Beach, het grootste zandstrand van Malta.

Playmobil Malta

Zijn je kinderen helemaal in de ban van Playmobil? Neem hen dan mee naar het Playmobil FunPark. Je komt er gemakkelijk met de bus die naar het industriestadje Ħal Far rijdt. Het FunPark maakt namelijk deel uit van de Playmobilfabriek, waar alle speelgoedmannetjes ter wereld worden gemaakt. Dat zijn er maar liefst twee miljoen per week! Volg eerst een leerrijke rondleiding met de hele gezin. Daarna kunnen de kinderen zich helemaal laten gaan in de speelhoek, of zelf in de huid van de poppetjes te kruipen in het levensgrote Playmobilkasteel. Fun verzekerd!

Malta National Aquarium

Maak kennis met de onderwaterwereld van de Middellandse zee & nog veel meer….Er zijn diverse tanks en vissen te bewonderen en tijdens de uren dat de vissen worden gevoed, krijg je een interessante uitleg van de medewerkers. Ook heeft het aquarium een tof café en mooi terras om te genieten van de zon en uitzicht na een bezoek. http://www.aquarium.com.mt/

Esplora, Malta’s National Interactive Science Centre

Dit is Malta’s nieuwste attractie en geopend in oktober 2016. Hier maak je kennis met de wonderen van wetenschappen en techniek maar ook zijn er “science” shows en kun je actief deelnemen aan workshops…Niet alleen kijken maar ook actief deelnemen en ontdekken ! http://esplora.org.mt/