Malta, het land van de traveltrends

Er bestaat zoiets als mode in het reizen, bestemmingen of trends die ‘in’ zijn. Malta is zo’n vakantieland waar je alles vindt wat de reizigers van vandaag het liefst willen beleven en zien, ideaal voor een trendy vakantie. Van eilandhoppen tot foodie travel, dit zijn dé vijf reistrends van het moment waarvoor je naar Malta gaat.

  1. Eilandhoppen

Verschillende eilanden bezoeken is niet alleen leuk maar ook afwisselend. Veel mensen weten nog niet dat de onafhankelijke staat Malta eigenlijk een archipel is in de Middellandse Zee. Die bestaat uit de eilanden zoals Malta, Gozo, Comino en zelfs enkele onbewoonde eilandjes met leuke namen zoals het pittoreske Cominotto, Fifla en Fungus Rock. Malta is klein maar fijn en ieder eilandje heeft iets bijzonders, prima om tijdens één reis te combineren. Hou je van prachtige baaien, kristalhelder water en een snuifje natuur? Dan is Malta jouw eilandhop-bestemming !

  1. Festival groupies

Reizen met als doel een festival te bezoeken is de laatste jaren zeer populair onder jongeren. Heel wat reisorganisaties pikken de trend op en organiseren een reis zonder zorgen.  Malta is dé festivalbestemming, er is het hele jaar door wat te beleven. Geniet van de islandvibe in combinatie met bijvoorbeeld het Jazz festival, Rock event of Unite with Tomorrowland. Alles kan in Malta!  MTV ‘claimt’ zelf het ganse eiland van 9 tot 14 juli  2019.

close-up-of-bridge-bar-valletta-at-night

  1. Set Jetting

Geef toe, iedereen waant zich graag eens in het decor van zijn favoriete film. Met Set Jetting wordt dit ook echt mogelijk en reis je naar jouw favoriete filmlocaties. De lijst van films ‘shot in Malta’ is indrukwekkend. Je kan zelfs een rondreis maken van de ene filmset naar de andere. Ontdek de filmdecors van Midnight Express, Popeye, Murder on the Orient Express, Troy of Game of Thrones! Reis als een moviestar door Malta. (link invoeren van ander pb)

  1. LGBTQ+ reizen

Verschillende organisaties specialiseren zich in reizen gericht op de meest LGBTQ+ vriendelijke bestemmingen waar iedereen zorgeloos kan genieten van zijn vakantie. Malta staat op nummer 1 in de Rainbow Europe Index, een lijst die Europese landen rangschikt op hun LGBTQ+ gelijkheidswetten en -beleid. Malta pakt er graag mee uit en dit zorgt voor een heerlijk positieve sfeer op het eiland.  (www.gaymalta.com).

lgbt-couple-in-silema-looking-over-to-valletta

  1. Reizen voor Foodies

Als er één ding in de lift zit dan zijn het wel de gastronomische reizen of de vakanties waar food experiences voorop staan. Foodie reizigers zijn op zoek naar het lekkerste eten en de meest Instagramwaardige foodplekjes. De Maltese keuken is een mix van smaken met Italiaanse, Britse, Arabische en Franse invloeden. Overal op de eilanden vind je hippe restaurants met regionale gerechten. Een paar suggesties ? Probeer lampuki, een stoofpot met konijn, of pastizzi, de nationale snack van Malta. Heerlijk en fotogeniek!