Een jaar op Malta

Ruim 300 dagen zon per jaar en een veelzijdige evenementenkalender: de Maltese eilanden zijn de perfecte bestemming het hele jaar door. 

LENTE – MAART TOT MEI

De lente is het moment om de Maltese eilanden te bezoeken, omdat het weer ideaal is om Malta’s hoofdstad Valletta te verkennen, een waaier van avontuurlijke activiteiten te beleven en de Maltese bloemenpracht en dierenwereld te bewonderen. Pasen wordt uitgebreid gevierd op Malta met niet te missen processies en andere tradities tijdens de Goede week en Paasnacht.

ZOMER – JUNI TOT SEPTEMBER

Hallo lange, hete en zonnige dagen! Vakantiegangers reizen naar de Maltese eilanden in de zomermaanden om te genieten van de zonnestralen tijdens het watersporten: diepzeeduiken, snorkelen, kajakken, peddelsurfen,… Malta verwelkomt Isle of MTV, Groovefest, Glitch Festival en nog vele andere muziekfestivals aan zijn mediterrane kust.

HERFST – OKTOBER TOT NOVEMBER 

In de herfst is het wat frisser, maar de zon straalt nog altijd aan een kobaltblauwe hemel. De Maltese eilanden lenen zich perfect voor wandelingen, fietstochten en rotsklimmen in een adembenemend landschap. In oktober vindt er een niet te missen spektakel plaats: de Rolex Middle Sea Race, met enkele van de beroemdste zeilschepen ter wereld.

WINTER – DECEMBER TOT FEBRUARI

Na amper 2h40 vliegen ben je op de perfecte winterbestemming: Valletta. De hoofdstad pronkt met verbluffende boetiekhotels in de oude palazzo’s, terrasjes met een schitterend uitzicht op de Grand Harbour en ruim 320 historische sites. Een echt vakantieparadijs dat je volledig te voet kunt verkennen.

aerial-view-riviera-beach-malta