De duikhotspots die je moet gedaan hebben.

We hebben een nieuwe Dive Trail gelanceerd rond de Maltese Archipel. De mediterrane eilanden Malta, Gozo en Comino zijn herhaaldelijk uitgeroepen tot op één na beste duikbestemming ter wereld en bieden een helderblauwe zee met een overvloed aan riffen, prachtige grotten en wrakken. Klik hier om de Dive Trail te downloaden.

De kaart belicht de unieke kenmerken van Malta, Gozo en Comino, van een overvloed aan onderwatergrotten tot zeven natuurlijke riffen en scheepswrakken die een ander inzicht geven in de rol die de eilanden tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gespeeld. De kaart toont locaties die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren duikers.

De beste duikhotspots:

Azur window dat in maart 2017 in zee stortte, staat te wachten om ontdekt te worden. De nadat de indrukwekkende site is ingestort, zijn er ongelooflijke rotsformaties, ravijnen en smalle doorgangen ontstaan.

HMS Maori Shipwreck, misschien wel Malta’s beroemdste en meest historische wrak. Duikers van alle niveaus kunnen deze WO2 destroyer ontdekken op een diepte tussen 11 en 15 meter.

De Blue Hole, naar verluidt één van de Franse Marine Officier Explorer, Jacques Cousteau’s, favoriete sites. Je kan Gozo’s grootste Groupers, Amberjacks, Barracuda en tonijn hier  zien.

Koraaltuinen gelegen aan de belangrijkste promenade in Sliema. Duikers kunnen spectaculaire tunnels en grotten vinden die vol staat met gevarieerd zeeleven.