Kerst op Malta

Kerst op Malta

Sliema

dag 1: Amsterdam – Malta

We vliegen naar Malta en worden na aankomst naar ons hotel in Sliema gebracht. ’s Avonds wandelen we gezamenlijk naar een restaurant, niet ver van het hotel, voor een welkomstdiner. (ca. 10 km

dag 2: Pittoresk vissersplaatsje Marsaxlokk en de Drie Steden

We bezoeken de prehistorische tempels van Hagar Qim en Mnajdra, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De megalithische tempels zijn uit enorme stenen opgebouwd en hebben een schitterende ligging, vlak bij zee. De architectonische meesterwerken vormen het bewijs dat Malta al zeer vroeg werd bewoond door een georganiseerde gemeenschap. Bij een kalme zee kunt u hierna een optionele excursie naar de Blauwe Grot maken, waar u wordt verrast door het prachtige kleurenspel van het water (kosten niet inbegrepen). Dan gaan we naar het pittoreske vissersplaatsje Marsaxlokk, waar kleurrijke Maltese vissersbootjes in de haven dobberen. We wandelen door het haventje, waar het op zondag gezellig druk is. Veel locals trekken er op hun vrije dag op uit en treffen elkaar hier in de restaurantjes. Hierna bewonderen we in Zejtun de bekendste kerststal van Malta. Deze bij de Maltezers zeer geliefde mechanische stal is 65 jaar oud en toont verschillende scènes van het kerstverhaal. We sluiten de dag af met een bezoek aan de ommuurde steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea, ook wel de Drie Steden genoemd. Deze steden vormden de eerste thuisbasis van de ridders van de johannieterorde op Malta. Hierdoor kunnen we in deze stadjes fraaie kerken, grootse paleizen en indrukwekkende verdedigingswerken bewonderen. (ca. 50 km)

Bijzonder Op Malta is het traditie om zo’n vijf weken voor kerst kanariezaad, graan of tarwe op watten te leggen en op een donkere plaats te bewaren. De zaden ontkiemen tot een soort van grasachtige sprieten (‘gulbiena’ in het Maltees), waarmee kerststallen en beeldjes worden gedecoreerd.

dag 3: Kerstsfeer in Valletta

Tijdens een wandeling ontdekken we de hoofdstad van Malta; Valletta. In deze tijd van het jaar zijn de straten sfeervol verlicht. Op verschillende plekken in de stad zijn kerststalletjes te vinden, bijvoorbeeld in kleine kapelletjes. Het bezoeken van deze kerststallen is voor de eilandbewoners een geliefde activiteit tijdens de advent. Vanuit de Baraccatuinen hebben we een schitterend uitzicht over de havens. We bezoeken de co-kathedraal van Sint Jan en, als het is geopend, het Paleis der Grootmeesters. Ook heeft u wat vrije tijd om zelf de kerstsfeer op te snuiven. Of bezoekt u het archeologisch museum (kosten niet inbegrepen)? Volgens reisleidster Linda is het een bezoek meer dan waard! Een belangrijke verzameling artefacten toont hoe ver de geschiedenis van de archipel teruggaat, namelijk tot 5.200 voor Christus, wanneer de eerste mens op Malta kwam. Gaat u met haar mee? (ca. 35 km)

dag 4: Stille stad Mdina en kerstprocessie in Mosta

Na een rustige ochtend vertrekken we in de middag naar Mdina, ook wel de stille stad genoemd, en ooit de hoofdstad van Malta. De sfeer in het historische stadshart, met zijn paleizen en kerken, is werkelijk uniek. We bekijken de mooie kathedraal en de imponerende vestingmuren, vanwaar we een adembenemend uitzicht over het hele eiland hebben. Bij goed weer kunt u zelfs Sicilië zien liggen! Hierna bezoeken we in Mosta de beroemde imposante domkerk. Hier zijn we getuige van de kerstprocessie. In vele parochies vindt op kerstavond een processie plaats, waarbij het beeld van het kindeke Jezus wordt rondgedragen en kerstliedjes worden gezongen. Veel Maltezers nemen daaraan deel. In een lokale taverne genieten we daarna van een tradionele Maltese kerstlekkernij: mince pies met glühwein. In de indrukwekkende neogotische kathedraal van Ballutta Bay, die op vijf minuten wandelen van ons hotel ligt, wonen we de nachtmis bij. (ca. 55 km)

dag 5: Eerste kerstdag op Gozo

Op een klein halfuur varen van Malta ligt het kleinere eiland Gozo. Dit eiland heeft een heel eigen identiteit en overtreft Malta qua natuurschoon. Ook heerst er een prettige, dorpse sfeer. We bekijken in het westen van Gozo de rotskust bij Dwejra. Ondanks dat de beroemde rotsdoorgang vorig jaar in zee gestort is, is dit deel van Gozo nog steeds een bezoek waard. We genieten hier van de ruige, ongerepte natuur. In de citadel van Victoria, die vernoemd is naar de voormalige Britse koningin, genieten we van een lunch in een gezellige restaurant. Op eerste kerstdag is de kerstlunch de belangrijkste maaltijd voor de Maltezers. Zij genieten dan thuis of buiten de deur, vaak met de familie, van een feestelijke maaltijd. De kalkoen, de Christmaspudding en de mince pies, waarvan tijdens deze maaltijd gesmuld wordt, zijn een duidelijke nalatenschap van de ooit Engelse overheersing! Ook gaan we naar het heiligdom Ta Pinu en het pittoreske havenplaatsje Xlendi. In het kleine plaatsje Ghajnsielem bewonderen we de levende kerststal. Op een oppervlakte van 20.000 m2 nemen ongeveer 150 acteurs ons mee terug in de tijd en komt het kerstverhaal tot leven. Bijzonder om hier getuige van te zijn! (ca. 70 km)

dag 6: Tweede kerstdag in Naxxar en San Anton

Centraal op het eiland ligt het vriendelijke dorpje Naxxar. Hier brengen we een bezoek aan het sierlijke Palazzo Parisio. Vooral het prachtige interieur van dit 18e-eeuwse paleis spreekt tot de verbeelding. In de weelderige tuinen kunt u op een terras genieten van een lekker kopje koffie of thee met een goed stuk taart. Aansluitend bezoeken we de botanische tuinen van San Anton, die bekend zijn om de fraaie fonteinen en de fleurige bloembedden. Ook maken we een boottocht door de natuurlijke havens van Marsamxett en Grand Harbour, twee van de mooiste havens van Europa. De hoge vestingmuren langs de zee die Valletta aan drie kanten beschermen, zorgden ervoor dat de stad in de late 17e eeuw weerbaar was. Vanaf het water hebben we een goed zicht op de indrukwekkende barokke vestingwerken waarmee de havens in roerige tijden werden verdedigd. (ca. 55 km)

dag 7: Vrije dag of optionele boottocht

Deze dag kunt u zelf invullen. Op loopafstand van Sliema vindt u St. Julian’s, zonder twijfel het gezelligste plaatsje van Malta. Het stadje heeft een levendig centrum met restaurants, cafés en terrasjes. U kunt ook eenvoudig met de bus andere mooie plaatsen op het eiland bezoeken. Gaat u nog een keer naar Valletta? Of maakt u een optionele excursie: een boottocht rond het eiland (kosten niet inbegrepen). U ziet dan schitterende baaien, de imposante Dingli Cliffs en de Blue Lagoon. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch! ’s Avonds genieten we in Valletta van een gezamenlijk afscheidsdiner.

dag 8: Malta – Amsterdam

We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. 
Prijs € 959,- per persoon.
Inclusief: 

 •  Lijnvlucht Amsterdam – Valletta en vice versa met Air Malta.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Ruimbagage.
 • Verblijf in het toeristenklassehotel Plaza Hotel/Plaza Regency Hotel.
 • Overnachting in 2-persoonskamers met zeezicht voorzien van een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op de dag van vertrek wordt er door de vroege ochtendvlucht geen ontbijt geserveerd.
 • Op dag 1 en 7 is ook het diner inbegrepen. U kunt ter plaatse voor de overige avonden het diner bijboeken.
 • Feestelijke uitgebreide kerstlunch op Gozo.
 • Excursies zoals omschreven.
 • Milieubelasting.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.
 • 100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider.
Prijs per persoon

Vanaf
959€

 • Half board
 • 7 Nachten
 • Vlucht vanaf Amsterdam
 • Dit aanbod vervalt op 21/12/2019
 • Reisperiode 21/12/2019 - 21/12/2019
Boek deze promotie

Meer informatie over deze promotie