Malta, veiligste Europese land voor vrouwen

Malta is het veiligste Europese land voor vrouwen volgens een onderzoek uitgevoerd door New World Wealth. Deze Zuid-Europese archipel in de Middellandse Zee lijkt ons dus de ideale reisbestemming voor vrouwen die een solotrip willen ondernemen.

And the twelve points go to
Volgens een studie die afgelopen maand gepubliceerd werd door New World Wealth, een internationaal marktonderzoeksbureau gevestigd in Johannesburg, is Malta het veiligste Europese land voor vrouwen. De Maltese Archipel eindigt dit jaar boven Ijsland en Zwitserland. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op het aantal klachten dat het afgelopen jaar door de bewoners werd ingediend op het vlak van seksueel geweld, slavernij, mensenhandel en algemeen geweld gericht tegen vrouwen. En dat waren er blijkbaar niet veel.
Voor de geïnteresseerden; Australië kaapt de hoofdprijs weg en Ijsland volgt Malta op de voet. Het rijtje wordt nog aangevuld door Nieuw-Zeeland en Canada. Op de lijst prijken maar liefst 195 landen.

woman-in-the-fields-by-st-john-the-baptist-church-xewkija

Alleen op ontdekking
Solo reizen zit al een paar jaren in de lift, zeker ook voor de vrouwen. Het onderzoek van NW Wealth kan een hulp zijn bij de keuze van reisbestemming. Als toerist heb je in Malta voldoende garantie op het vlak van veiligheid. De eilanden Malta, Gozo en Comino beschikken daarnaast over alle nodige toeristische troeven. Een reisbestemming die warm wordt aanbevolen voor vrouwen – en uiteraard ook mannen – die een zonnige solotrip willen ondernemen. Malta geeft je een veilig gevoel.
Het is een bestemming die heel wat uiteenlopende zaken te bieden heeft: zon, zee, lekker eten en cultuur zijn er in overvloed. In de hoofstad Valletta is het heerlijk kuieren door de charmante straten. Wie van de natuur houdt, kan gaan wandelen of fietsen op Gozo. En de sportievelingen kunnen gaan duiken op Comino of rotsklimmen aan de Dingli Cliffs.
Malta is daarenboven een mix van culturen en de Maltezen zelf zijn een uiterst vriendelijk volk die je met open armen ontvangen. Eenzaam zul je je hier dus niet snel voelen.