Malta..ter land, ter zee & in de lucht voor sportievelingen

Op Malta kunt u bijna elke denkbare sport beoefenen. Er zijn sporten voor cracks en voor beginners, van sporten met een hoog adrenalinegehalte tot uiterst relaxte sporten – dus waarom niet eens iets nieuws proberen ? Of anders gewoon supporteren voor de sporters bij de diverse evenementen…

Hier de link voor onze events kalender en sportieve activiteiten: Kalender 2019

Voor de meer avontuurlijke sporter zijn er mogelijkheden tot rotsklimmen, caving en paragliden. Zoekt u iets voor het hele gezin, ga dan eens gezellig karten. Wat u ook wilt gaan doen, er zijn georganiseerde clubs en meer informele activiteitengroepen die u hier verwelkomen.

Naast buitensporten als golf, tennis en paardrijden zijn er ook flink wat indooractiviteiten. Verwen uzelf in een luxe spa, werk aan uw conditie in een fitnessruimte of daag uw vrienden uit voor een avondje bowlen of snooker.

Het klimaat en het landschap zijn geknipt om te wandelen, fietsen of met de auto doorheen te rijden. Ga lekker een eind wandelen of boek een jeepsafari voor een off-road avontuur. Op Malta is een wandeling nooit zomaar een wandeling. Het is een ontdekkingstocht met een rusteloze zee, ongebruikelijke landschappen en het tijdloze mediterrane leven.

Wat u ook gaat doen, de eilanden vormen het perfecte decor voor uw activiteiten. Barokke steden, middeleeuwse plaatsen, ruige kliffen en prehistorische tempels vormen de achtergrond van uw verblijf hier.

De eilanden zijn ook een waar duikparadijs. De zee is er het hele jaar door warm en biedt prima zicht onder water. Ga al duikend op zoek naar vreemde zeebewoners in de gezonken wrakken van Malta’s maritieme verleden of ontdek al snorkelend een aantal geheimen van de onderwaterwereld.

De eilanden zijn ideaal voor de zeilsport. Kom in oktober maar eens naar de spannende Middle Sea Race kijken. Actievelingen kunnen een zeilboot huren of les nemen bij een van de zeilscholen; degenen die liever willen ontspannen aan boord kunnen een cruise door de haven maken.

Het winterseizoen is ook perfect om van de zee te genieten: lekker langs het strand of over de kliffen lopen. De kust bij Dwerja op Gozo biedt prachtige vergezichten over de onstuimige golven

Meedoen? Kijken?

De zee is onvoorspelbaar, dus een zeilrace is enorm zwaar voor de deelnemers en boeiend voor de kijkers. Er zijn mogelijkheden te over om u te meten met de elementen en met andere zeilers. Houd onze evenementenkalender in de gaten voor de belangrijkste wedstrijden.

Wintertraining

Malta’s klimaat leent zich het hele jaar door uitstekend voor watersport. De eilanden vormen een veelbezochte trainingslocatie waar sporters zich in alle rust kunnen voorbereiden. Zwemmers kunnen trainen in het nationale zwembad dat Olympische afmetingen heeft. Gebruik onze interactieve kaart om te kijken wie u kan helpen en waar u kunt trainen.

Meer info: klik hier