Malta nr. 1. op de Rainbow Index 2020, vijfde keer op rij

MALTA : ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG
Top vakantieland voor LGBTQ+  – Nr. 1 op de Rainbow Index 2020
Jaarlijks wordt de Rainbow Index gepubliceerd, een lijst waarop landen gerangschikt worden op basis van hun inzet en bescherming tegenover de LGBTQ+ gemeenschap. Malta staat dit jaar mooi op de eerste plaats, al voor de vijfde keer op rij.

Malta was het eerste Europese land waar de Conversion Therapy werd verboden, een praktijk die tot doel heeft de seksuele geaardheid of de genderidentiteit te veranderen. Het verbod werd in 2016 ingevoerd en is tekenend voor het feit dat Malta de diversiteit hoog in het vaandel draagt.

Malta is dus het perfecte land voor leden van de LGBTQ+ gemeenschap om op reis te gaan. Trouwens, op dit prachtige eiland in de Middellandse Zee is iedereen welkom. Malta, met zijn vriendelijke inwoners, ontvangt elke vakantieganger met open armen.
dsc_8995-edited
Een veelzijdige archipel
De Maltese eilanden hebben de vakantiegangers heel wat te bieden. Er is de natuur die je op een rustige of een meer actieve manier kan ontdekken. De Middellandse Zee nodigt uit om te zonnen en te zwemmen. Je kan er diepzeeduiken, kajakken, zeilen en andere watersporten beoefenen. Het binnenland nodigt uit tot rotsklimmen, mountainbiken en paardrijden.

De Maltese cultuur is rijk en tal van bezienswaardigheden getuigen van een 7000 jaar oude geschiedenis, zoals megalieten en oude steden met prachtige kerken. Malta heeft ook een mythische kant met de sites die door de UNESCO als werelderfgoed zijn erkend: megalithische tempels, het Hal Saflieni Hypogeum (ondergronds tempelcomplex) en ook Valletta, de hoofdstad van Malta.
Vergeet de extra troeven niet: de zon die het maar zelden laat afweten en de gezelligheid, op terrasjes, restaurants en bars.  Al het mooie en het genietbare staat open voor iedereen want dit is het land van de vrijheid waar ook de LGBT-gemeenschap zich goed en veilig voelt.