Malta op 1e plaats op de ILGA-Europa Rainbow Map in 2016, 2017 & 2018

De afgelopen jaren heeft op Malta een positieve verschuiving plaatsgevonden naar een grotere culturele acceptatie van LGBTIQ in alle aspecten van het leven. Dit, samen met recente wijzigingen in de wetgeving, zorgde ervoor dat de Maltese eilanden in 2016, 2017 en 2018 op de eerste plaats pronkten op de ILGA-Europe Rainbow Europe Index. Dit heeft er ook toe bijgedragen Malta steeds populairder wordt bij LGBTIQ-koppels.
lgbt_flag_map_of_malta-svg
Reizigers zullen merken dat de overgrote meerderheid van de Maltezers gastvrije, open mensen zijn. De LGBTI-gemeenschap deelt met plezier tips over de beste restaurants, cafés, pubs, nachtclubs en boetieks die je kunt bezoeken, evenals LGBTI-vriendelijke hotels en andere accommodaties om te verblijven. Ze zullen ook weten over aankomende evenementen, sociale bijeenkomsten en feesten..
Zoals altijd zijn gelijkgestemde locals je beste gidsen. Voor informatie over de gay scene in Malta en Gozo, raadpleeg gaymalta.com – een non-profit website met een up-to-date Gay evenementenkalender, lokaal nieuws, een lijst van momenteel geopende gay bars / locaties en andere info die zou zijn van belang voor de LGBTI bezoeker.
Je kunt ook een schat aan informatie over Gay Guide Malta vinden op de volgende sites en kanalen: