Cultuurliefhebbers opgelet-Hypogeum weer geopend

Het Hypogeum, UNESCO wereld erfgoed monument, is gedurende enkele maanden gesloten wegens conservatie & renovatie werkzaamheden maar goed nieuws …sinds enkele dagen terug geopend.

Het Ħal Saflieni Hypogeum op Malta is een ondergronds complex, een hypogeum dat als begraafplaats en waarschijnlijk ook als tempel dienst heeft gedaan. Hypogeum is Grieks en betekent “onder de aarde” . Het complex is aangelegd in de periode tussen 4000 – 2500 v. Christus en is daarmee ouder dan de Egyptische piramiden en ook ouder dan bijvoorbeeld de Minoïsche beschaving op Kreta. Het diepste punt van het hypogeum ligt 10,6 meter onder de straat. Het gehele complex omvat meer dan 500 m². Het complex is bij toeval ontdekt in 1902 en staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Er worden 8 rondleidingen per dag gegeven en in totaal zijn er 70 tickets dagelijks beschikbaar. Tickets kunnen online geboekt worden https:www.booking.heritagemalta.org/ en tevens gekocht vanuit Fort St Elmo en het Gozo Museum of Archaeology. Gereduceerde tickets zijn verkrijgbaar voor kinderen, studenten en senioren en tevens ontvangen Heritage Malta leden een korting van 50 % .