Het Grote genieten op drie kleine eilanden. Een heerlijk zonovergoten klimaat, een gastvrije bevolking, een rijke geschiedenis…..Malta heeft heel veel troeven in huis om zelfs de meest verwende reiziger te bekoren.

Smeltkroes van culturen Het hoofdeiland Malta is altijd een smeltkroes van culturen geweest en die sporen zijn nu nog duidelijk zichtbaar: Arabieren, Feniciërs, Romeinen, Spanjaarden, Engelsen, Fransen en de prestigieuze Johannietersorde, ze hebben allemaal hun stempel gedrukt op de Maltese geschiedenis. Malta is dan ook de uitgelezen bestemming voor cultuurliefhebbers. Een bezoek aan de hoofdstad Valletta en de ‘Stille Stad’ Mdina mag zeker niet ontbreken.

Bruisend Malta Maar Malta is meer dan cultuur alleen. Films als “Gladiator” en “Troy” werden er opgenomen en internationale dj’s zakken elke zomer naar het eiland af voor onder andere het jaarlijks terugkerend “Isle of MTV” , een fantastisch openlucht concert .

Gozo en Comino  Gozo en Comino zijn de kleine “zusjes” van Malta, met elk een eigen karakter. Gozo is een groene, rustige bestemming en uitstekend om te wandelen, fietsen en duiken in de mooie natuur. Het kleinste eiland van Malta is Comino, een oase van rust en ontspanning. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de Blue Lagoon – de naam dekt echt de lading

Ontdek veelzijdig Malta !